Droge, ruwe huidplekken | Bepanthen Belgium
Switch Language

Droge, ruwe huidplekken

De wind loeit, de regen klettert. Maar wij laten ons niet kisten door het gure weer. We halen onze wollen truien en winterjassen uit de kast en beschermen ons tegen de kou. Vergeet niet je handen en wangen te beschermen met Bepanthol® Hydraterende Crème en je lippen met Bepanthol® Herstellende Lippencrème.

Hoe ontstaan droge, ruwe huidplekken

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk aan. Tijdens zonnige, warme dagen verliest je huid meer vocht. Een droge huid kan gepaard gaan met droge huidplekken of gevoelige huidplekken, zoals je knokkels, wangen, ellebogen en hielen.

Zo verzorg je droge, ruwe huidplekken

Houd de ruwe, droge huid en huidplekken goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien voorkom je de kans op kleine huidbarstjes.

Wat past bij jou?

Bepanthol Herstellende Lippencrème

De bijzonder gevoelige huid van de lippen heeft een veel dunnere hoornlaag dan op de rest van het gezicht. Bepanthol® Herstellende Lippencrème is ideaal voor droge, ruwe en gekloofde lippen. De crème heeft een lichte en vloeibare textuur die de huid hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel ondersteunt dankzij pro-vitamine B5.

Lees meer over Bepanthol® Herstellende Lippencrème.

Bepanthol Hydraterende Crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit, trekt snel in en heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en gevoelige huid van je gezicht of hals, of de ruwe en droge huid van je handen, voeten en benen.

Lees meer over Bepanthol® Hydraterende Crème.

Tips

  • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
  • Gebruik douche-olie (geen zeep)
  • Wees zuinig met zeep, shampoo en badschuim
  • Zet in de winter bakjes water op de vensterbank en verwarming tegen de droogte
  • Bescherm je huid tegen zon, wind en kou
  • Smeer de ruwe, droge huid regelmatig in met Bepanthol® Hydraterende Crème.

Wist je dat ...

Bepanthen® de stof pro-vitamine B5 bevat. Pro-vitamine B5 heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Curve Image Droge huid

Onze producten

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.