Jouw huid | Bepanthen Belgium
Switch Language

Je huid, een mooi jasje

Je huid is een jasje dat je beschermt tegen invloeden van buitenaf: zonlicht, weer en wind, schadelijke stoffen, bacteriën en schimmels. Je huid regelt ook de temperatuur van je lichaam en geeft signalen door zoals pijn, druk, trillingen, warmte en kou. Je huid vertelt je ook meer over je gevoelens. Denk maar aan blozen, bleek worden of kippenvel krijgen. Reden genoeg om goed voor je huid te zorgen!

Hoe zit je huid in elkaar?

De hoornlaag is de bovenste laag van je huid. Deze kun je goed vergelijken met een stenen muur. Ze bestaat uit huidvetten (lipiden) die de hoorncellen (dode huidcellen) bij elkaar houden, net als ‘cement’ in een muur van ‘bakstenen’. Dit muurtje is er om o.a. je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De beschermende hoornlaag

In de onderste laag van je huid worden voortdurend nieuwe cellen voor de bovenste laag gevormd. Dit is het natuurlijke huidherstelproces. Deze nieuwe cellen bewegen zich naar de bovenste laag, sterven af en vormen zo samen met de vetlagen de beschermende hoornlaag van de huid. Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk aan. 

De verzorging van je huid

Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid verliest ook zijn beschermende functie. Daarom dreigen bij een droge huid problemen zoals een jeukende huid, rode, droge huidplekken, kloofjes en eczeem te ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat je gezonde huid extra verzorging nodig heeft, bijvoorbeeld als je je verbrand hebt.

Lees hier hoe je je huid gezond houdt.

Curve Image Donker Blauw

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.

Bepanthol Babyzalf 100g

Bepanthol Babyzalf

Bepanthol® Babyzalf verzacht, beschermt en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Klinisch bewezen. Zonder parfum of bewaarmiddelen.

Bepanthen Wondgel

Bepanthen Wondgel

Bepanthen® Wondgel 4 in 1 is een “slimme hydrogel” die zorgt voor verzorging van oppervlakkige wonden zoals snijwonden, schaaf- en brandwonden, huidkloven, en zonnebrand. Met een 4 in 1 werking: versnelde wondheling, onmiddelijke pijnverlichting, helpt infectie te voorkomen, vermindert het risico op littekens. Zonder parfum en zonder kleurstoffen.

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Zachte bescherming met pro-vitamine B5 voor een snel huidherstel*. Aanbevolen door tattoo-artiesten**
Dermatologisch getest op de getatoeëerde huid. Zonder parfum of bewaarmiddelen.