6 tips bij een rode, droge, ruwe neus | Bepanthen Belgium
Switch Language

Rode, schilferige neus door een loopneus of het snuiten?

Bepanthen® geeft 6 tips bij een rode, droge, ruwe neus.

Tip 1

Mocht je een rode, droge, ruwe neus hebben door het snuiten, is er geen reden tot wanhoop. Een crème als Bepanthen® Derma Hydraterende crème hydrateert en houdt de huid rondom je neus zacht en soepel. 

Graag geven we nog meer tips om het winterseizoen prettiger door te komen:

Tip 2

Probeer de verspreiding van virussen, en daarmee een loopneus, tegen te gaan. Zorg voor goede ventilatie door de ramen altijd op een kier te zetten of het ventilatierooster open te zetten ook als het koud is. Zet eventueel iedere dag de ramen een paar minuten open voor extra luchtcirculatie.

Tip 3 

Probeer ten alle tijden de neus te deppen in plaats van te wrijven langs je neus. Door te deppen voorkom je verdere beschadiging van de huid rondom je neus.

Tip 4

Zorg voor goede hydratatie van de huid door voldoende te blijven drinken. Geregeld water of thee drinken helpt de huid te herstellen en soepel te houden. Douche overigens niet te lang en te warm, want dit zal de huid alleen maar verder uitdrogen.

Tip 5

Doet je neus zelfs pijn, door de irritatie van de huid, dan kan het helpen om een warme washand op de neus te leggen. Voorkom verdere uitdroging door de neus daarna in te smeren met een vette zalf.

Tip 6

Smeer de huid rondom je neus een paar keer per dag in zo lang je last blijft houden van een rode, droge, ruwe neus. Het kan gedurende de koude, winderige maanden zeker helpen om de huid rondom de neus goed te blijven verzorgen. Doe dat met een crème, voor het slapengaan zelfs met een dikke laag, zodat het goed kan intrekken ’s nachts.

Curve Image Droge Huid

Onze producten

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.