Eczeem handen | Bepanthen Belgium
Switch Language

Eczeem handen

Vooral je handen zijn gevoelig voor de ontwikkeling van eczeemplekken. Onder andere omdat ze vaker in contact komen met water (handen wassen), waardoor de kans op een droge huid toeneemt.
Volwassenen hebben de meeste kans om eczeem op handen (en benen) te ontwikkelen. Eczeem op je handen kan, met name door de jeuk die eczeem veroorzaakt, een grote impact hebben op je leven. In sommige gevallen is de jeuk door eczeem zo vervelend dat je dagelijkse activiteiten hierdoor negatief beïnvloed worden. Het krabben in het openbaar kan bovendien als erg vervelend ervaren worden.

Je herkent eczeem op je handen aan de volgende symptomen:

 • Rode plekjes
 • Jeuk, bijvoorbeeld tussen je vingers
 • Schilfers en blaasjes

Oorzaken van eczeem op je handen

Eczeemplekken op je handen kunnen soms ineens veel opkomen, terwijl er ook periodes zijn waarin de huid rustig lijkt te zijn. Het lijkt erop dat de winterperiode, maar ook factoren zoals stress, eczeem kunnen triggeren.

Er zijn nog andere oorzaken voor eczeemplekken op je handen:

 • Droge huid
 • Zwangerschap
 • Schimmelinfectie
 • Suikerziekte

Behandelen van eczeem op je handen

Eczeemplekken op je handen zijn vaak niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg vervelend zijn. Vaak gaat het om milde tot matige eczeem. Helaas kan de jeuk die door eczeem (of een droge huid) wordt veroorzaakt een grote impact hebben op je leven. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn.

Bepanthen® heeft een doeltreffende oplossing voor eczeemplekken op je handen die makkelijk aan te brengen (en uit te smeren) is op de aangetaste huid. 

Bepanthen Eczema

Bepanthen® Eczema bevat de werkzame stof pro-vitamine B5 en werkt snel en doeltreffend bij eczeem aan je handen.

De voordelen van Bepanthen® Eczema bij eczeem aan je handen:

 • Verlicht roodheid en jeuk binnen 30 minuten*
 • Herstelt de huidbarrière
 • Kleeft niet
 • Zonder parfum, cortisonen en bewaarmiddelen

Crème versus zalf bij jeuk?

Bij eczeemplekken op je handen kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden. Een crème, in tegenstelling tot een zalf, bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit, trekt snel in en  heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Jeuk voorkomen:

Ongeveer een op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk ondraaglijk wordt**. 

Bepanthen® Eczema is geschikt voor mild tot matig eczeem. Het kan helpen om de eczeemplekjes op je handen te behandelen voordat de jeuk begint. Je hoeft dus niet te wachten tot de jeuk verergerd is of de klachten vervelend zijn geworden. Bepanthen® producten bevatten geen cortisone. Je kunt de crème gedurende langere periode zonder onderbreking veilig gebruiken, mits gebruik volgens de gebruiksaanwijzing.

Bij een opstoot: meer over Bepanthen® Eczema.

Tussen opstoten door: meer over Bepanthen® SensiControl - Dagelijkse hydraterende crème.

Meer over eczeem…

Waar kan ik Bepanthen® Eczema kopen?

Waarom Bepanthen Eczema? 

1.    Verlicht  roodheid en jeuk binnen 30 minuten*
2.    Herstelt de huidbarrière 
3.    Kleeft niet
4.    Zonder parfum, cortisone en bewaarmiddelen

* Stettler H, et al. KOM Dermatology. 2016. 11(7): 1-8
**Kwantitatief consumentenonderzoek Eczeem Crème januari 2017 (n=641). Bepanthen® i.s.m. Gfk.
***Dankzij pro-vitamine B5 deze stof heeft de bekende eigenschap het huidherstel te ondersteunen.

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.

Bepanthen Sensi Daily Control

Bepanthen SensiControl Dagelijkse hydraterende crème

Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème helpt de huid met neiging tot eczeem te beheersen dankzij dagelijkse hydratatie (24h) tussen de opstoten. Minstens drie maanden zonder opstoot*. Met prebiotica.