Droge huid winter | Bepanthen Belgium
Switch Language

Droge winterhuid

De winter kent natuurlijk veel gezellige momenten, de feestdagen, schaatsen als het even kan en een heerlijke kop warme chocolademelk na een stevige winterwandeling. Maar de winterperiode kan voor velen ook een extra verzorging van de huid vragen.

In deze periode is de kans op een droge huid namelijk het grootst. Vooral door de droge koude lucht. Maar onderschat het effect van de verwarming bij je thuis of bijvoorbeeld op kantoor niet. Deze omstandigheden zorgen ervoor dat je in de winter grotere kans hebt op een droge huid.

Een droge huid is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Als je een droge gezichtshuid hebt zijn de huidvetten afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat de huid uitdroogt bij te heet douchen?

Zo verzorg je een droge huid

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in je gezicht rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Een droge huid kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen® verschillende producten waarmee je je droge huid kunt verzorgen. Welk product past bij jou?

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit, trekt snel in en heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Ideaal voor de droge en gevoelige huid van je gezicht of hals of de ruwe en droge huid van je handen, voeten en benen. Bepanthen® Derma Hydraterende crème is onder andere te gebruiken als handcrème, gezichtscrème en voetencrème. 

Lees meer over Bepanthen® Derma Hydraterende crème.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

De bijzonder gevoelige huid van de lippen heeft een veel dunnere hoornlaag dan op de rest van het gezicht. Bepanthol® Herstellende Lippencrème is ideaal voor droge, ruwe en gekloofde lippen. De crème heeft een lichte en vloeibare textuur die de huid hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel ondersteunt dankzij pro-vitamine B5.

Lees meer over Bepanthol® Herstellende Lippencrème.

Wees er snel bij om droge plekken in de winter te voorkomen 

Veel mensen beginnen pas te smeren met Bepanthen® zodra er droge plekjes op de huid zijn verschenen. Het kan helpen om droge of gevoelige plekken eerder te verzorgen, vooral in de winter waarin je een verhoogde kans hebt dat er van de ene op de andere dag kloofjes op je knokkels, handen of ellebogen ontstaan. Het kan daarom helpen om droge huid(plekken) eerder te verzorgen of in te smeren. Je hoeft namelijk niet te wachten met te smeren bijvoorbeeld met Bepanthen® Derma Hydraterende crème wanneer de huid al extreem droog is.

Meer over een droge huid in de winter:

Waar kan ik Bepanthen® Derma Hydraterende crème kopen?

Tips bij een droge huid in de winter

  • Smeer je dagelijks in met een crème zoals Bepanthen® Derma Hydraterende crème om je huid te hydrateren, te verzorgen en te beschermen.
  • Gebruik lauw water als je je wast. Heet water droogt je huid uit.
  • Douch niet te lang, je huid kan hierdoor uitdrogen.
  • Gebruik een douche-olie zonder zeep en een milde shampoo.
Curve Image Droge huid

Onze producten

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.