Eerste hulp bij oppervlakkige wonden | Bepanthen Belgium
Switch Language

Eerste hulp bij oppervlakkige wonden

Een duel tussen voetballers, een mes dat uitschiet bij het snijden van groenten in de keuken, een onvrijwillig contact met de hete kant van het strijkijzer of een scharlaken schouder na zonnebaden op het balkon - kleine wondjes zijn bijna onvermijdelijk in het dagelijks leven. Over het algemeen kunnen schaafwonden, snijwonden en brandwonden prima thuis worden behandeld, zolang je maar hebt wat nodig is in jouw EHBO-kit.

Soorten wonden

Kleine wonden die alleen de bovenste huidlaag (epidermis) aantasten, kunnen meestal thuis worden behandeld en het wondhelingsproces gebeurt vanzelf. Dit kan bijvoorbeeld een schaafwond zijn. Lichte snijwonden, zoals ze vaak in de keuken voorkomen, vereisen meestal ook geen medische behandeling als de huid niet ernstig beschadigd is. In normale omstandigheden, kan een zonnebrand of een lichte brandwond ook prima thuis verzorgd worden zolang de huid alleen aan de oppervlakte rood, gezwollen of oververhit is.

Een goede wondverzorging

De behandeling van jouw wond speelt een sleutelrol bij de uiteindelijke wondheling. Het helpt mogelijke infecties te voorkomen en het risico op littekens te verminderen. Of het over een schaafwond, snijwond of brandwond betreft de behandeling begint altijd met het ontsmetten of koelen met water…
Spoel de schaafwond of snijwond schoon met stromend water. Bij oppervlakkige brandwonden moet de huid snel gekoeld worden onder lauw stromend water. Dit minimaliseert de schade aan de huidcellen.
Leer hier voor meer informatie over een goede wondverzorging.

Bepanthen® Wondgel 4 in 1

Vervolgens kan de schaafwond, snijwond of brandwond verzorgd worden met een hydraterende wondgel. Bepanthen® Wondgel* 4 in 1 is een “slimme hydrogel”:

  1. Versnelt Wondheling / wondgenezing
  2. Onmiddelijk de pijn verlicht door verkoeling
  3. Helpt Infecties voorkomen
  4. Vermindert het risico op littekens

Bevat geen parabenen, kleurstoffen of parfum. Geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud.
Leer meer over Bepanthen® Wondgel 4 in 1.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing

Curve Image Wond

Onze producten

Bepanthen Wondgel

Bepanthen Wondgel

Bepanthen® Wondgel 4 in 1 is een “slimme hydrogel” die zorgt voor verzorging van oppervlakkige wonden zoals snijwonden, schaaf- en brandwonden, huidkloven, en zonnebrand. Met een 4 in 1 werking: versnelde wondheling, onmiddelijke pijnverlichting, helpt infectie te voorkomen, vermindert het risico op littekens. Zonder parfum en zonder kleurstoffen.