Switch Language

Bepanthen-routine voor de huid met neiging tot eczeem

Ontdek de alomvattende aanpak van Bepanthen® speciaal geformuleerd voor de gevoelige huid met neiging tot eczeem op basis van pro-vitamine B5.

 • Voor het hele gezin: baby’s, kinderen en volwassenen
 • Niet geparfumeerd
 • Doeltreffendheid dermatologisch getest

Voordelen van het gebruiken van de volledige routine

De routine van Bepanthen® helpt je huid met neiging tot eczeem te beheersen.

Zich houden aan een dagelijkse routine is de basisvezorging van een huid met neiging tot eczeem en kan ervoor zorgen dat je huid langer vrij van opstoten is.

Bepanthen® heeft een uniek productassortiment van drie producten gecreëerd om de huid met neiging tot eczeem te helpen onderhouden. Met dit productassortiment helpen we opstoten met ten minste 3 maanden te voorkomen2.

 1. De eerste stap van de routine Bepanthen SensiControl – Dagelijkse wasgel

  Geschikt voor: dagelijkse reiniging van de huid met neiging tot eczeem

  Bepanthen® SensiControl – Dagelijkse wasgel (link naar product) is een hypoallergene formule die het natuurlijkmicrobioom van de huid stimuleert. De wasgel met een huidvriendelijke pH reinigt zachtjes zonder de huid uit te drogen.

  Bepanthen® SensiControl – Dagelijkse wasgel (link product) bevat +90% natuurlijke ingrediënten en mag ook gebruikt worden op de hoofdhuid of melkkorstjes.

  Voordeel: beschermt tegen uitdroging en helpt de belangrijkste oorzaken van opstoten te bestrijden, waardoor de huid gekalmeerd wordt1 .

 2. De tweede stap van de routine Bepanthen SensiControl – Dagelijkse hydraterende crème

  Geschikt voor: tussen opstoten - Dagelijks gebruik. Tijdens opstoten - dagelijks gebruik op een letselvrije huid.

  De unieke Derma Defense Formula van Bepanthen® SensiControl – Dagelijkse hydraterende crème beschermt de huidbarrière op vier manieren om 3 maanden opstootvrij2 te zijn:

  • Prebiotica: ondersteunt een gezondmicrobioom om uw huid te beschermen
  • Natuurlijke oliën, vitamine B3, pro-vitamine B5: ondersteunt de natuurlijke barrière van de huid voor langdurige bescherming
  • Lamellaire lipiden: om de huidbarrière verder te versterken
  • Hydrateert: voor langdurige hydratatie.
  Voordeel: proactieve langetermijncontrole voor een huid met neiging tot eczeem.
   
 3. De derde stap van de routine Bepanthen Eczema – Anti-jeukcrème3

  Geschikt voor: tijdens opstoten: gerichte behandeling voor plekken van atopisch eczeem.

  Bepanthen® Eczema – Anti-jeukcrème3 is een cortisonevrije formule die jeuk in 30 minuten verlicht en het herstel van de huidbarrière combineert. Het verlicht snel jeuk door de huid op 3 manieren te imiteren:

  • Dankzij de lamellaire lipidentechnologie
  • Door fysiologische bevochtigingsmiddelen te verstrekken voor verhoogde hydratatie
  • Door natuurlijke verzorgende lipiden
  Voordeel: verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten na het aanbrengen en herstelt de huidbarrière.

Bewezen doeltreffendheid & tevredenheid van de Bepanthen-routine

95% van de ouders zei dat ze dankzij het gebruik van de combinatie van Bepanthen® SensiControl – Dagelijkse wasgel (link product) en Dagelijkse hydraterende crème de huid met neiging tot eczeem van hun kind onder controle hebben.

91% van de ouders zei dat de combinatie van Bepanthen® SensiControl – Dagelijkse wasgel en Dagelijkse hydraterende crème optimale zorg biedt voor de huid met neiging tot eczeem van hun kind.

De wetenschap van de Bepanthen-routine

Wat is microbioom

Het microbioom is een ecosysteem van een biljoen micro-organismen die op het oppervlak van de huid leven om je huid gezond te houden. Het werkt om je te beschermen tegen ziekteverwekkers die de huid en algemene gezondheid kunnen aantasten.

Lamellaire lipidentechnologie

De lamellaire lipidentechnologie bestaat uit een speciale mix van huidachtige lipiden (bv. vrije vetzuren en ceramiden) georganiseerd in dezelfde lamellaire structuur als de huidlipidenbarrière, die kan integreren en binden aan de lipiden in de beschadigde huidbarrière van het getroffen gebied.

Het opnieuw opbouwen en reorganiseren van de huidbarrière danzkij de lamellaire lipidentechnologie voorkomt waterverlies en het binnendringen van irriterende stoffen en allergenen, waardoor jeuk wordt verlicht en de neiging tot krabben wordt verminderd. Het effect van de lammellaire lipidentechnologie wordt verder ondersteund door de aanwezigheid van:

 • Hydraterende ingrediënten zoals glycerine en natuurlijke lipiden die helpen om de hydratatie te verhogen en de huidbarrière te herstellen
 • Pro-vitamine B5 die het natuurlijke huidherstel ondersteunt

1) Getest in combinatie met Bepanthen® Eczema – Anti-jeukcrème en SensiControl - Dagelijkse hydraterende crème

2) 96% of babies completing the clinical study did not develop new peaks of extreme skin dryness over three months, N=50

3) Medisch hulpmiddel