Droge huid kind | Bepanthen Belgium
Switch Language

Droge huid bij kinderen

Een droge huid bij kinderen is vaak niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken voelen niet prettig aan.

Bij kinderen is het van belang dat ze niet krabben aan een droge huid. Hierdoor wordt het natuurlijke huidherstel tegen gegaan; iets dat juist heel belangrijk is omdat de huid weer een natuurlijke barrière moet kunnen opbouwen tegen invloeden van buitenaf.

Hoe ontstaat een droge huid bij kinderen?

Als de hoornlaag van de huid in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Als je kind een droge huid heeft, of droge huidplekjes, bijvoorbeeld in het gezicht of op de handen of benen, zijn de huidvetten op die plekken afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan ook gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. 

Wist je dat de huid uitdroogt als je kind bijvoorbeeld te heet doucht?

Oorzaken droge huid zijn o.a.:

  • Te warm en te lang douchen
  • Chloor in zwembaden
  • Gevoelige huid

Wat kan je doen voor je kind met droge huidplekken?

Houd de huid goed vet! De huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in het gezicht van je kind rood en ruw worden en kunnen er kloofjes ontstaan.

Een droge huid kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen® verschillende producten waarmee je de droge huid van je kind kan verzorgen. Welk product past het beste bij de situatie van jouw kind?

‘Buitenspeelplekjes’: droge, ruwe huidplekjes

Bij het buitenspelen kunnen soms droge of ruwe plekjes bij armen of benen ontstaan. Deze plekjes kan je gemakkelijk insmeren met Bepanthol® Babyzalf. Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op de huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook de huid van je kind tegen invloeden van buitenaf. 
Ideaal voor droge wangen,  ellebogen, knieën, voeten, knokkels en vingers.

Lees meer over Bepanthol®  Babyzalf.

 

Droge, gevoelige huid

Bij een droge en gevoelige huid is de Bepanthen® Derma Hydraterende crème geschikt. De formule voegt een aangename dimensie toe aan dagelijkse verzorging en bescherming. Het hydrateert, verzacht, verfrist en bevat geen parfum.

Lees meer over Bepanthen® Derma Hydraterende crème.

Droge huid na het zwemmen

Bij rode, droge plekjes na het zwemmen is Bepanthen® Derma Hydraterende crème geschikt. Het beschermt de huid van je kind en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. 

Lees meer over Bepanthen® Derma Hydraterende crème.

Droge huidplekjes bij je kindje

Vaak begin je pas te smeren met Bepanthen® zodra er droge plekjes op de huid van je kind verschenen zijn. Zeker als het niet zo vaak voorkomt. Het kan daarom helpen om droge huid(plekken) eerder te verzorgen of in te smeren. Je hoeft namelijk niet te wachten tot de plekken groot zijn.

Probeer droge, rode of eczeem gevoelige huid bij je kind in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen®  SensiControl Dagelijkse hydraterende crème. De crème is geschikt voor dagelijkse verzorging en onderhoud van de droge en gevoelige huid na een periode van eczeem en versterkt de huidbarrière.

Eczeemplekken op de huid

Behandeling

Vervelend, maar je kindje kan eczeemplekjes krijgen. Bepanthen® Eczema helpt bij de rode, jeukende huidplekjes van je kind. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert gemakkelijk uit, trekt snel in en heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.
Bepanthen® Eczema is een medisch hulpmiddel bij rode huid en eczeemplekjes bij je kinderen en het is vrij verkrijgbaar bij parafarmacie en apotheek. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen® Eczema.

Voorkomen 

Om eczeemplekken op de huid van je kind te voorkomen, is het belangrijk om de huid goed te hydrateren vooral na het douchen of bij droog weer. Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème kan jullie hierbij helpen. 

Het is een intensief hydraterende crème die de huid een dagelijkse bescherming biedt. Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème, verrijkt met prebiotica, beschermt en houdt de huid soepel en gezond. Er werd aangetoond dat bij dagelijks gebruik van Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème de periode tussen de opstoten met minstens 3 maanden verlengd kan worden**.

Lees meer over Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème.

Tips bij een droge huid

  • Gebruik lauw water als je je wast. Heet water droogt je huid uit
  • Douche niet te lang, je huid kan hierdoor uitdrogen
  • Gebruik douche-olie zonder zeep en een milde shampoo
  • Houd je huid goed vet met een crème, bijvoorbeeld Bepanthen® Derma Hydraterende crème
  • Bescherm je huid tegen de zon. Gebruik minimaal factor 50+ 

*Dankzij pro-vitamine B5
**96% van de baby’s die de klinische studie voltooiden, ontwikkelden gedurende drie maanden geen nieuwe pieken van extreme droge huid, N = 50

Curve Image Droge Huid

Onze producten

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.