Cortisonen | Bepanthen Belgium
Switch Language

Wat zijn cortisonen?

Hormonenzalf, cortisonenzalf, hormooncrème: bewoordingen die vaak worden gebruikt om een zalf aan te duiden die ‘corticosteroïden’ bevat. Vaak gaat het om een zalf of crème die wordt gebruikt of voorgeschreven bij bijvoorbeeld huidziektes zoals eczeem of psoriasis.
Corticosteroïden worden al decennialang gebruikt en zijn afgeleid van een stof die van nature in het menselijke lichaam voorkomt namelijk een stof die wordt geproduceerd door de bijnieren. De corticosteroïden zorgen ervoor dat het afweersysteem in de huid wordt onderdrukt. Hierdoor wordt de ontstekingsreactie op de huid tegengegaan.

Bepanthen Eczema

Er zijn ook behandelingen zonder cortisone, zoals Bepanthen® Eczema: effectief voor de behandeling van mild tot matig eczeem en het zorgt voor verlichting van jeuk en roodheid.

De voordelen van Bepanthen Eczema:

  • Herstelt de natuurlijke huidbarrière
  • Verlicht roodheid en jeuk binnen 30 minuten*
  • Zonder cortisone, parfum of bewaarmiddelen
  • Klinisch bewezen
  • Voor de hele familie: zuigelingen, kinderen en volwassenen, zwangere vrouwen en tijdens de borstvoedingsperiode

Crème versus zalf

Bij jeuk, roodheid of eczeem kan een crème of zalf snel en effectief verlichting bieden.
Uit onderzoek blijkt dat mensen voorkeur geven aan een behandeling met een crème. Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit, trekt snel in en heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Gebruik Bepanthen® Eczema bij:

  • Mild tot matig eczeem
  • Allergische reacties van de huid
  • Jeuk en roodheid van de huid

Wacht niet tot de eczeem piek: 

Het kan helpen om de plekjes die gevoelig zijn voor eczeem eerder te behandelen.
Je hoeft namelijk niet te wachten tot de klachten echt vervelend worden of de plekken groot zijn. Probeer eczeem voor te zijn door je huid goed te hydrateren, bijvoorbeeld met Bepanthen® SeniControl - Dagelijks hydraterende crème.

Meer over eczeem…

Waar kan ik Bepanthen® Eczema kopen?

*  Stettler H, et al. KOM Dermatology. 2016. 11(7): 1-8

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.

Bepanthen Sensi Daily Control

Bepanthen SensiControl Dagelijkse hydraterende crème

Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème helpt de huid met neiging tot eczeem te beheersen dankzij dagelijkse hydratatie (24h) tussen de opstoten. Minstens drie maanden zonder opstoot*. Met prebiotica.