Kloofjes | Bepanthen Belgium
Switch Language

Kloofjes

Kloofjes zijn barstjes in je huid die ontstaan als je huid erg droog is. Kloofjes komen het meest voor bij vingers, handen, hielen, voeten en lippen. Dat komt omdat deze het vaak te verduren krijgen, denk maar aan zeep, wasmiddel, eeltvorming bij belasting en temperatuurwisselingen. Kloofjes zien er niet alleen onprettig uit, het voelt ook vervelend aan.

Jonge moeders die borstvoeding geven, kunnen droge tepels krijgen.

Lees hier meer over de verzorging en verzachting van tepels.

Link naar Bepanthol® Babyzalf 

Hoe ontstaan kloofjes?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk.  Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, een droge huid is ook minder elastisch.

Hierdoor kan de huid bij belasting of intensief gebruik niet soepel meebewegen. In de huid kunnen oppervlakkige barstjes komen en er kunnen kloofjes ontstaan.

Winterkwaaltje

Buiten daalt de temperatuur, binnen gaat de verwarming omhoog. Dat betekent een droge atmosfeer én kans op een droge huid. Vooral je handen en je lippen hebben het zwaar. De droge, verharde huid rond je nagels en de ruwe, droge huid van je knokkels en lippen zijn extra gevoelig voor kloofjes.

Zomerkwaaltje

Bij warm weer steken we onze tenen graag in slippers! Wat je misschien niet weet is dat je voeten en vooral je hielen niet beschermd worden. Daarom beschermen zij zichzelf met een extra eeltlaag, en in eelt ontstaan gemakkelijker kloofjes.

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Heb je eenmaal kloofjes, dan kom je er lastig van af. Bovendien komen kloofjes vaak op dezelfde plek terug. Houdt de huid soepel, zacht en sterk met Bepanthen® Derma Hydraterende crème. De crème hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5.

Lees meer over Bepanthen® Derma Hydraterende crème.

Zo verzorg je kloofjes

Het laagje Bepanthen® Wondgel 4 in 1 op de wond voorkomt dat er veel water uit de huid verdampt. De huid zal beter gehydrateerd blijven en hierdoor kan deze zich optimaal herstellen.

Lees meer over Bepanthen® Wondgel 4 in 1

Tips

  • Bescherm je handen in de winter. Draag handschoenen.
  • Draag schoenen en slippers die goed passen en je voeten voldoende ondersteunen
  • Smeren, smeren, smeren met Bepanthen® Derma Hydraterende crème.
  • Draag handschoenen als je schoonmaakmiddelen gebruikt
Curve Image Wond

Onze producten

Bepanthen Wondgel

Bepanthen Wondgel

Bepanthen® Wondgel 4 in 1 is een “slimme hydrogel” die zorgt voor verzorging van oppervlakkige wonden zoals snijwonden, schaaf- en brandwonden, huidkloven, en zonnebrand. Met een 4 in 1 werking: versnelde wondheling, onmiddelijke pijnverlichting, helpt infectie te voorkomen, vermindert het risico op littekens. Zonder parfum en zonder kleurstoffen.