Eczeem benen | Bepanthen Belgium
Switch Language

Eczeem benen

Eczeemplekken op je benen kunnen erg vervelend zijn. Eczeem kan roodheid en jeuk aan je benen veroorzaken die een grote impact kunnen hebben op je leven.
In sommige gevallen zijn jeukende benen zo vervelend dat je er ’s nachts minder goed van kunt slapen. De jeuk aan je benen kan worden veroorzaakt door eczeem. Je herkent eczeem op je benen aan de volgende symptomen:

  • Roodheid
  • Jeukende plekken
  • Schilfers en/of blaasjes

Naast eczeemplekken op je benen, die vaak te herkennen zijn aan roodheid, droogheid en jeuk, kan je ook eczeem in je knieholtes of liezen ervaren. Er zijn verschillende oorzaken voor eczeemplekken op je benen.

Oorzaken van eczeem op je benen

  • Droge huid
  • Zwangerschap
  • Schimmelinfectie
  • Suikerziekte

Behandelen van eczeem op je benen

Eczeemplekken op je benen zijn vaak niet gevaarlijk, maar kunnen wel erg vervelend zijn. Vaak gaat het om milde tot matige eczeem. Helaas kan de jeuk aan je benen die door eczeem (of een droge huid) wordt veroorzaakt een grote impact hebben op je leven. Er wordt wel eens gezegd dat jeuk nog erger is dan pijn.
In het geval van jeuk door eczeem kan Bepanthen® Eczema een effectieve oplossing bieden die makkelijk aan te brengen is op de aangetaste huid

Bepanthen Eczema

Heb je jeukende, droge benen of last van jeuk bij eczeem op je benen dan kun je heel goed Bepanthen® Eczema gebruiken. Bepanthen® Eczema bevat de werkzame stof pro-vitamine B5 en werkt snel en doeltreffend bij jeuk door droogheid of eczeem op je benen.

De voordelen van Bepanthen® Eczema bij eczeem op je benen:
1.    Verlicht roodheid en jeuk binnen 30 minuten*
2.    Herstelt de natuurlijke huidbarrière 
3.    Kleeft niet
4.    Zonder parfum, cortisonen en bewaarmiddelen

Crème versus zalf bij jeuk?

Bij eczeemplekken op je benen kan een crème of zalf snel en doeltreffend verlichting bieden. Wat is het verschil tussen een crème en een zalf? Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit, trekt snel in en heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Jeuk voorkomen

Ongeveer één op de zes volwassenen met eczeem begint pas met het gebruik van zelfzorgmiddelen tegen eczeem op het moment dat het gebied met eczeem te groot wordt of de jeuk ondraaglijk wordt***. Het kan daarom helpen om de eczeemplekjes op je benen te behandelen voordat de jeuk begint met Bepanthen® SensiControl - Dagelijkse hydraterende crème.
Je hoeft dus niet te wachten tot de jeuk verergerd is of de klachten vervelend zijn geworden.
Met Bepanthen® SensiControl - Dagelijkse hydraterende crème, minstens 3 maand opstootvrij.****

Bepanthen® Eczema is geschikt voor mild tot matig eczeem en bevat geen cortisone. Je kunt de crème gedurende langere periode zonder onderbreking veilig gebruiken, mits gebruik volgens de gebruiksaanwijzing.

Meer over Bepanthen® Eczema.

Meer over eczeem…

Waar kan ik Bepanthen® Eczema kopen?

Waarom Bepanthen Eczema?

1.    Verlicht roodheid en jeuk binnen 30 minuten*
2.    Herstelt de natuurlijke huidbarrière 
3.    Kleeft niet
4.    Zonder parfum, cortisone en bewaarmiddelen

*Stettler H, et al. KOM Dermatology. 2016. 11(7): 1-8 
** Dankzij pro-vitamine B5 deze stof heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.
***Kwantitatief consumentenonderzoek Bepanthen® Eczema januari 2017 (n=641). Bepanthen® i.s.m. Gfk.
***** 96% van de baby’s die de klinische studie voltooiden, ontwikkelden gedurende drie maanden geen nieuwe pieken van extreme droge huid, N = 50

Curve Image Eczeem

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.

Bepanthen Sensi Daily Control

Bepanthen SensiControl Dagelijkse hydraterende crème

Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème helpt de huid met neiging tot eczeem te beheersen dankzij dagelijkse hydratatie (24h) tussen de opstoten. Minstens drie maanden zonder opstoot*. Met prebiotica.