Jeuk | Bepanthen Belgium
Switch Language

Jeuk | Last van jeuk

Iedereen heeft wel eens last van jeuk, en iedereen weet hoe vervelend dat kan zijn. Jeuk is een sensatie in de huid die aanzet tot krabben op de plaats waar het kriebelt, zoals op je handen of benen. Jeuk kan variëren van een lichte tot een heftige irritatie. Veel mensen zeggen dat jeuk erger is dan pijn. 

Jeuk | Hoe ontstaat jeuk?

Het is vaak ingewikkeld om te achterhalen waar jeuk vandaan komt. Het meest waarschijnlijke is dat de jeukzenuwen, waarvan de uiteinden in je huid liggen, geprikkeld raken. Hoe ze geprikkeld worden is de vraag. Dat kunnen stoffen van buitenaf zijn, maar ook stoffen die je lichaam zelf aanmaakt. Vaak leidt jeuk tot krabben en krabben weer tot roodheid, bultjes, wondjes en verhardingen van de huid. Het is belangrijk dat je de vicieuze cirkel van jeuk en krabben doorbreekt.

Jeuk | Zo behandel je jeuk

De oorzaak van jeuk valt vaak moeilijk te achterhalen, vooral wanneer er geen huidafwijkingen te zien zijn. Heb je een jeukende, droge huid of last van jeuk bij eczeem dan kan je heel goed Bepanthen® Eczema gebruiken, een medisch hulpmiddel.

Jeuk | Bepanthen Eczema

Gebruik Bepanthen® Eczema voor verlichting van jeuk en roodheid. Bepanthen® Eczema is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Lees meer over Bepanthen® Eczema.

Jeuk | Ervaringen met Bepanthen Eczema 

Wij vinden het belangrijk om open en eerlijk te delen wat anderen vinden van Bepanthen®. Op de Bepanthen® Eczema productpagina vind je ervaringen van gebruikers. We zijn ook benieuwd wat jij van ons product vindt. Laat ons weten hoe jouw ervaring met Bepanthen® was en help andere consumenten de juiste keuze te maken.

Jeuk | 8 tips bij jeuk

  1. Het belangrijkste is om de vicieuze cirkel jeuk – krabben – jeuk te voorkomen.
  2. Als je last hebt van jeuk, zoek afleiding.
  3. In plaats van krabben en wrijven, liever kloppen of licht knijpen op de jeukende plek.
  4. Draag zachte kleding. Vermijd wol of ruwe materialen.
  5. Droge huid kan jeuk uitlokken, dus hydrateer je huid met Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème.
  6. Gebruik douche-olie (geen zeep).
  7. Wees zuinig met zeep, shampoo en badschuim.
  8. Blijft de jeuk aanhouden? Krabben met te lange nagels kan wondjes veroorzaken, dus knip of vijl je nagels goed kort en houd ze schoon. 

Jeuk | Wist je dat ...

Bepanthen® bevat pro-vitamine B5. Pro-vitamine B5 heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Curve Image Huiduitslag

Huiduitslag artikelen

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.