Droge wangetjes | Bepanthen Belgium
Switch Language

Droge wangetjes

Baby’s hebben een gevoelige en kwetsbare huid. Dat komt omdat de babyhuid nog geen beschermende zuurmantel heeft. De zuurmantel beschermt de huid tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. Ook de hoornlaag is nog niet volgroeid en die heeft ook een beschermende functie. Daarom is het belangrijk dat je het huidje goed verzorgt en beschermt.

Hoe ontstaan droge wangetjes?

Het gevoelige huidje van je baby is kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Het huidje van je baby kan zich nog niet voldoende beschermen tegen ruwe herfstwind, koude winterdagen en warme, droge zomerdagen. Bij wisselende temperaturen en warme lucht kan je kindje extra last krijgen van droge wangetjes.

Zo verzorg je droge wangetjes

Zodra het huidje van je baby droog aanvoelt, breng je een laagje Bepanthol® Babyzalf op de droge, rode plekjes. Bepanthol® Babyzalf bevat pro-vitamine B5 en ondersteunt het natuurlijke huidherstel van je baby. Door de speciale samenstelling vormt de zalf een beschermend laagje op de huid. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af en laat haar ademen. De babyhuid wordt zo beschermd en haar natuurlijke kracht en evenwicht blijft behouden.

Lees meer over Bepanthol® Babyzalf.

Tips bij droge babyhuid en wangetjes

  • Gebruik lauwwarm water 37°C. Te warm water droogt het huidje uit.
  • Geef in de eerste maanden maximaal 2 tot 3x per week een bad.
  • Gebruik (vooral de eerste maanden) geen zeep. Doe een paar druppels babyolie in het water.
  • Droog voorzichtig maar goed af met een hydrofiele doek.
  • Smeer na het bad de droge wangetjes in met Bepanthol® Babyzalf.

Wist je dat ...

… Te vaak een bad geven het huidje van je baby uitdroogt? Geef niet meer dan 2 a 3x per week een bad.

Curve Image Droge huid

Onze producten

Bepanthol Babyzalf 100g

Bepanthol Babyzalf

Bepanthol® Babyzalf verzacht, beschermt en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Klinisch bewezen. Zonder parfum of bewaarmiddelen.

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.