Switch Language

Wat zijn rode babybilletjes?

Bijna elke baby zal er vroeg of laat een keertje mee te maken krijgen: rode babybilletjes. De eerste keer dat je als ouder te maken krijgt met rode billetjes bij je kindje, kan best even schrikken zijn.  Geen paniek! Rode babybilletjes zijn heel gewoon bij baby’s en kun je goed behandelen. Vergeet ook vooral niet om de tips hieronder te lezen, want Bepanthol® kan je helpen rode babybilletjes te voorkomen.

Symptomen van rode babybilletjes

 • Roodheid of vlekken op de billetjes, in de liezen of de huid rondom het luiergebied van je baby’tje.

 • Het gedrag van je baby kan veranderen en je kindje kan onrustiger zijn dan anders. Je kindje kan bijvoorbeeld makkelijker gaan huilen bij het aanraken of wassen, of  ’s nachts vaker wakker worden door het ongemak van de gevoelige rode huid.

Oplossing bij rode babybilletjes | Babyzalf vs Babycrème

Rode babybilletjes kunnen erg vervelend zijn, maar zijn gelukkig wel goed te verzorgen. Met Bepanthol® Babyzalf.

Door de speciale samenstelling legt Bepanthol® Babyzalf een beschermend laagje op het gevoelige huidje. Voor de verzorging en bescherming van de gevoelige babyhuid is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een babyzalf in plaats van een babycrème. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt.

Bovendien bevat Bepanthol® Babyzalf pro-vitamine B5 om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Bepanthol® Babyzalf:

 • Zonder parfum.
 • Zonder bewaarmiddelen.

Rode babybilletjes voorkomen

Wanneer de huid na een periode van roodheid weer zacht en hersteld is, is het belangrijk de billetjes van je kleintje bij de luierwissel voor het slapen gaan in te smeren. Bepanthol® Babyzalf legt namelijk een beschermend laagje op het kwetsbare huidje. Het sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt en ’s nachts optimaal is beschermd.
Verkrijgbaar in 50 en 100 gram.

6 tips om rode babybilletjes te voorkomen

 • Rode babybilletjes bij je kleintje is erg vervelend. Gelukkig zijn er ook dingen die je kunt doen om rode babybilletjes te voorkomen.
 • Gebruik alleen schoon, lauw water om je baby’tje te wassen. Zeep kan de huid irriteren.
 • Je kindje hoeft niet dagelijks in bad, teveel badderen kan er voor zorgen dat het kwetsbare babyhuidje uitdroogt.
 • Laat de billetjes van je kleintje tijdens het verschonen even een paar minuten in de open lucht ‘drogen’.
 • Gebruik geen geparfumeerde doekjes of toiletartikelen.
 • Gebruik Bepanthol® Babyzalf bij elke luierwissel om een beschermend laagje op de billetjes te leggen. Doe dit in ieder geval bij de laatste luierwissel voor de nacht, dan blijven de billetjes door de zalf goed beschermd. Bepanthol® Babyzalf bevat namelijk een hoge concentratie aan vetten.

Wist je dat Bepanthol Babyzalf …

 • 9 op de 10 mama’s overtuigd* heeft?
 • al 75 jaar bestaat?
 • ook geschikt is voor premature baby’s?
 • dermatologisch getest is?
 • met een gerust gevoel dagelijks gebruikt kan worden bij baby’s?
  Bepanthol® Babyzalf heeft een eenvoudige samenstelling met alleen bestanddelen die niet belastend zijn voor de baby. Zo bevat Bepanthol® Babyzalf geen onnodige toevoegingen zoals parfum. Benieuwd? Check de ingrediënten hier.

Rode babybilletjes | Smeeradvies

Wanneer de huid weer gaaf en hersteld is, is het belangrijk de billetjes van je kleintje vooral bij de luierwissel voor het slapengaan in te smeren. Bepanthol® Babyzalf legt namelijk een beschermend laagje op het gevoelige huidje. Het sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt en ’s nachts optimaal beschermd is.

Rode babybilletjes | Smeerwijzer voor je baby

Rode billetjes en een droog huidje. Baby’s kunnen te maken krijgen met dergelijke ongemakjes. Een natte luier kan de babybilletjes prikkelen en invloeden van buitenaf kunnen het gevoelige huidje irriteren. Het beste is natuurlijk dit te voorkomen.

Beschermen

Verwissel de luier meerdere malen per dag, want een natte luier kan de huid prikkelen. Smeer bij iedere luierwissel Bepanthol® Babyzalf vanaf de eerste tekenen van rode babybilletjes. Deze zalf brengt een doorzichtig ademend laagje aan, waardoor de billetjes beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Ontspannen

Een bad nemen is een heerlijk ontspanmomentje voor je baby. Maar het water kan zijn huidje uitdrogen. Droog je baby na het badje goed af en gebruik Bepanthol® Babyzalf voor een optimale verzorging. Bepanthol®  verzacht en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.**

Ondersteunen

Het eerste jaar ontwikkelt je baby zich in een razend tempo. Niet gek dat al die veranderingen hun weerslag kunnen hebben op de gevoelige babyhuid. Bepanthol® Babyzalf ondersteunt het natuurlijke huidherstel** en beschermt de huid van je kleintje tegen invloeden van buitenaf.

 

*Campaign end survey (714 insiders completed the survey)
 **Pro-vitamine B5 ondersteunt het natuurlijke huidherstel

Rode babybilletjes artikelen