Advies bij tattoo | Bepanthen Belgium
Switch Language

Nieuwe tattoo | Zorg voor verantwoorde tattoonazorg

Een tattoo laten zetten, dat doe je niet zomaar even. Waarschijnlijk heb je goed nagedacht over het ontwerp en de plaats van de tattoo. Je wilt ook niets liever dan dat het goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid goed herstelt.

Om je nieuwe aanwinst zo goed mogelijk te laten slagen, is verantwoorde nazorg belangrijk.

Tattooverzorging | Voorkom uitdroging van de huid

Gelukkig zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden om de kans op een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te vergroten. Een van de belangrijkste tips:  verzorg je huid nadat je de tattoo hebt laten zetten. Dit kan je doen door je nieuwe tattoo te verzorgen met Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf*.

Waarom een dun laagje Bepanten Tattoo Nazorgzalf bij een tattoo?

Na het zetten van je tattoo is het verstandig je tattoo zo goed mogelijk te verzorgen met Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf. Hiermee vergroot je de kans op een mooi eindresultaat.

Gedurende de nazorg van een wond is het belangrijk de huid te laten ademen om zo het wondhelingsproces te helpen. Daarom is het aan te raden om je huid te laten ademen tijdens de nazorg van je tattoo . Als je huid niet kan ademen, is er een hoger risico op een infectie.

Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf is geschikt voor de getatoeëerde huid*. De zalf is gemakkelijk in een dun laagje aan te brengen en bevat geen bewaarmiddelen of parfum, ze legt een transparant laagje waardoor de huid kan ademen.

Wat betekent ‘goed’ verzorgen bij een tattoo?

Goede verzorging betekent dat je je tattoo regelmatig - meerdere keren per dag -  insmeert met Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf waardoor je huid niet uitdroogt.  Je beschermt je huid daarmee tegen invloeden van buitenaf.

Smeer niet te dik, maar ook niet te dun met Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf. Door nauwkeurig te doseren sluit je de huid niet af, maar leg je wel een beschermend laagje op je huid. Zo verzorg je je nieuwe tattoo optimaal. Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf bevat pro-vitamine B5, dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt.

Waarom een vette zalf bij een tattoo? | Tattoozalf vs Tattoocrème

Een goed nazorg product moet een hoog percentage vet  bevatten en Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf bevat dit. Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf is namelijk een ‘vette’ zalf die een beschermend laagje op de huid legt. Voor de nazorg en verzorging van tattoos is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een zalf in plaats van een crème.

 -Dick van Leeuwen – Medical Advisor bij Bayer

Waarom niet ‘te weinig’ smeren bij een tattoo?

Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tattoo.  Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf de huid binnendringen. Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke. 

**Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid

Bepanthen | Tattoo verzorging checklist

Of het nu je eerste of je elfde tattoo is, verantwoorde nazorg is belangrijk. Je wilt niets liever dan dat je tattoo goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid wordt ondersteund bij het herstel. Volg daarom het advies van je tattoo-artiest en gebruik Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf. Daarnaast heeft Bepanthen®een handige checklist gemaakt voor de verzorging van je nieuwe tattoo.

Bepanthen | Niets meer, niets minder

Zoals je nu weet, bevat Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf pro-vitamine B5, dat het natuurlijke huidherstel ondersteunt. Maar weet je waar we nog meer trots op zijn? Dat wij Bepanthen® ontwikkelen in samenwerking met verschillende ervaren professionals, zodat onze producten alleen ingrediënten bevatten die je huid beschermen en verzorgen.

*Niet op open huid gebruiken.

Image

Onze producten

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Zachte bescherming met pro-vitamine B5 voor een snel huidherstel*. Aanbevolen door tattoo-artiesten**
Dermatologisch getest op de getatoeëerde huid. Zonder parfum of bewaarmiddelen.

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.