Wat zijn rode babybilletjes? | Bepanthen Belgium
Switch Language

Baby's en rode babybilletjes

Rode babybilletjes komen veel voor bij baby’s. Vrijwel elk kind krijgt er in de jongere jaren wel een keertje mee te maken. Het is ook heel normaal dat het voelt als ouder alsof je iets verkeerd hebt gedaan, maar maak je geen zorgen want dat heb je niet. Dit kan gebeuren. De huid van je kleintje is natuurlijk gevoelig en rode billetjes zijn niet leuk om te zien, maar het is gelukkig wel te verzorgen.  Lees meer.

Hoe ontstaan rode babybilletjes?

Het is waarschijnlijk niet zo moeilijk om je voor te stellen dat een warme, vochtige omgeving zoals een babyluier, irritatie kan veroorzaken voor je baby’s huid. Rode babybilletjes ontstaan daarom vaak doordat een natte luier – maar ook bijvoorbeeld vochtig ondergoed - te lang in aanraking is geweest met het gevoelige huidje van je kind.

Daarnaast kunnen rode babybilletjes ook voorkomen bij doorkomende tandjes en kiezen, of als je kleintje overgaat op andere voeding: vaste voeding of flesvoeding.

Je kan rode babybilletjes snel herkennen; gelukkig bestaan er tips voor rode babybilletjes te verzorgen en te voorkomen.

Babybilletjes

Je baby’s urine veroorzaakt vochtigheid en creëert de perfecte omgeving voor rode babybilletjes. Voeg bij deze vochtigheid nog een klein beetje wrijving van de luier (of de randjes van de luier) en de enzymen uit de babyontlasting toe en voilà: je hebt een perfecte omgeving waarin rode babybilletjes  zich makkelijk kunnen ontwikkelen bij jouw baby.

Geïrriteerde babyhuid

Het is niet moeilijk om te begrijpen dat door de warme en vochtige omgeving van de babyluier, de babyhuid geïrriteerd raakt. Als de natuurlijke beschermlaag van de babybilletjes eenmaal niet meer intact is, word je ineens geconfronteerd met rode plekjes op de billen van je kleintje die je liever niet ziet.

Symptomen van rode babybilletjes

  • Roodheid of vlekken op de billetjes, in de liezen of de huid rondom het luiergebied van je baby’tje.
  • Het gedrag van je baby kan veranderen en je kindje kan onrustiger zijn dan anders. Je kindje kan bijvoorbeeld makkelijker gaan huilen bij het aanraken of wassen, of  ’s nachts vaker wakker worden door het ongemak van de gevoelige rode huid.

Rode babybilletjes en het verschonen van je baby

Rode babybilletjes kunnen het humeur van je kleintje behoorlijk beïnvloeden, vooral bij de luierwissel.  Sommige baby’s vinden het zelfs heel onprettig als de gevoelige rode billetjes worden aangeraakt of gewassen. Je baby’tje kan zelfs beginnen te huilen door een zachte aanraking op de gevoelige huid.

Rode babybilletjes tip | Babyzalf vs Babycrème

Rode babybilletjes kunnen erg vervelend zijn, maar zijn gelukkig wel goed te verzorgen. Met Bepanthol® Babyzalf.

Door de speciale samenstelling legt Bepanthol® Babyzalf een beschermend laagje op het gevoelige huidje. Voor de verzorging en bescherming van de gevoelige babyhuid is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een babyzalf in plaats van een babycrème. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt.

Bovendien bevat Bepanthol® Babyzalf pro-vitamine B5 om het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Rode babybilletjes | Ervaringen met Bepanthol Babyzalf

Wij vinden het belangrijk om open en eerlijk te delen wat anderen vinden van Bepanthol® Babyzalf. Op de Bepanthol® Babyzalf productpagina vind je ervaringen van gebruikers. We zijn ook benieuwd wat jij van ons product vindt. Laat ons weten hoe jouw ervaring met Bepanthol® Babyzalf was en help andere consumenten de juiste keuze te maken. Lees hier ervaringen van moeders en vaders met Bepanthol® Babyzalf.

Rode babybilletjes | Smeeradvies

Wanneer de huid weer gaaf en hersteld is, is het belangrijk de billetjes van je kleintje vooral bij de luierwissel voor het slapengaan in te smeren. Bepanthol® Babyzalf legt namelijk een beschermend laagje op het gevoelige huidje. Het sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt en ’s nachts optimaal beschermd is.

Rode babybilletjes | Smeerwijzer voor je baby

Rode billetjes en een droog huidje. Baby’s kunnen te maken krijgen met dergelijke ongemakjes. Een natte luier kan de babybilletjes prikkelen en invloeden van buitenaf kunnen het gevoelige huidje irriteren. Het beste is natuurlijk dit te voorkomen.

Beschermen

Verwissel de luier meerdere malen per dag, want een natte luier kan de huid prikkelen. Smeer bij iedere luierwissel Bepanthol®  Babyzalf vanaf de eerste tekenen van rode babybilletjes. Deze zalf brengt een doorzichtig ademend laagje aan, waardoor de billetjes beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

 Ontspannen

Een bad nemen is een heerlijk ontspanmomentje voor je baby. Maar het water kan zijn huidje uitdrogen. Droog je baby na het badje goed af en gebruik Bepanthol®  Babyzalf voor een optimale verzorging. Bepanthol®  verzacht en ondersteunt het natuurlijke huidherstel.*

 Ondersteunen

Het eerste jaar ontwikkelt je baby zich in een razend tempo. Niet gek dat al die veranderingen hun weerslag kunnen hebben op de gevoelige babyhuid. Bepanthol®  Babyzalf ondersteunt het natuurlijke huidherstel* en beschermt de huid van je kleintje tegen invloeden van buitenaf.

*Pro-vitamine B5 ondersteunt het natuurlijke huidherstel

Curve Image Luieruitslag

Onze producten

Bepanthol Babyzalf 100g

Bepanthol Babyzalf

Bepanthol® Babyzalf verzacht, beschermt en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Klinisch bewezen. Zonder parfum of bewaarmiddelen.