Tattoo | Bepanthen Belgium
Switch Language

Nieuwe tattoo | Zorg voor verantwoorde tattoonazorg

Een tattoo laten zetten, dat doe je niet zomaar even. Waarschijnlijk heb je goed nagedacht over het ontwerp en de plaats van de tattoo. Je wilt ook niets liever dan dat het goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid goed herstelt.

Om je nieuwe aanwinst zo goed mogelijk te laten slagen, is verantwoorde nazorg belangrijk.

Tattooverzorging | Voorkom uitdroging van de huid

Gelukkig zijn er veel zaken waar je rekening mee kunt houden om de kans op een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat te vergroten. Een van de belangrijkste tips:  verzorg je huid nadat je de tattoo hebt laten zetten. Dit kan je doen door je nieuwe tattoo te verzorgen met Bepanthol® Tattoo*.

Wat betekent ‘goed’ verzorgen bij een tattoo?

Goede verzorging betekent dat je je tattoo regelmatig - meerdere keren per dag -  insmeert met Bepanthol® Tattoo waardoor je huid niet uitdroogt.  Je beschermt je huid daarmee tegen invloeden van buitenaf.

Smeer niet te dik, maar ook niet te dun met Bepanthol® Tattoo. Door nauwkeurig te doseren sluit je de huid niet af, maar leg je wel een beschermend laagje op je huid. Zo verzorg je je nieuwe tattoo optimaal.

Waarom een vette zalf bij een tattoo? | Tattoozalf vs Tattoocrème

Een goed nazorg product moet een hoog percentage vet  bevatten en Bepanthol® Tattoo bevat dit. Bepanthol® Tattoo is namelijk een ‘vette’ zalf die een beschermend laagje op de huid legt. Voor de nazorg en verzorging van tattoos is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een zalf in plaats van een crème.

-Dick van Leeuwen – Medical Advisor bij Bayer

Waarom niet ‘te weinig’ smeren’ bij een tattoo?

Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tattoo.  Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf de huid binnendringen. Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke.  

10 tips voor nazorg bij een tattoo

Nazorg is belangrijk, maar net als je tattoo ook heel persoonlijk. Wat de een prettig vindt, is niet fijn voor een ander. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden om de kans op slagen zo groot mogelijk mee te maken. Wil je nog meer weten over verantwoorde nazorg bij tattoos?

Lees hier 10 tips van professionals voor een goede nazorg bij een tattoo.

Tattoonazorg | Tattooverzorgingchecklist

Of het nu je eerste of je elfde tattoo is, verantwoorde nazorg is belangrijk. Je wilt niets liever dan dat je tattoo goed lukt, het resultaat er mooi uitziet en je huid wordt ondersteund bij het herstel. Volg daarom het advies van je tattoo-artiest. Daarnaast heeft Bepanthol® een handige checklist gemaakt voor de verzorging van je nieuwe tattoo.

>> Klik hier om te downloaden <<

*Niet op open huid gebruiken.
** Consumer Survey, n=275, mei 2020

Image

Onze producten

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Zachte bescherming met pro-vitamine B5 voor een snel huidherstel*. Aanbevolen door tattoo-artiesten**
Dermatologisch getest op de getatoeëerde huid. Zonder parfum of bewaarmiddelen.

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.