Huidadvies & tips | Bepanthen Belgium
Switch Language

Houd je huid gezond

Hoe je huid eruit ziet, hoe ze voelt en hoe gevoelig ze is, hebben we niet altijd zelf in de hand. Veel eigenschappen zijn al vastgelegd bij onze geboorte. De huid van de een is gevoeliger dan die van een ander. Soms wordt de huid geprikkeld door invloeden van buitenaf of je huid verandert omdat jij verandert.

Bepanthen groeit met je mee

Of je nu zwanger bent, of een mama en papa van een baby, ukkie, peuter of puber. Bepanthen® ondersteunt je huid, je hele leven.

Wanneer gebruik ik een zalf of crème?

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Een zalf bestaat voor het grootste gedeelte uit vet. Na het smeren blijft er een vetlaagje achter op je huid dat meestal een tijdje blijft zitten. Naast intensieve verzorging, beschermt een zalf dus ook je huid tegen invloeden van buitenaf. Ideaal voor tattoos.  

Lees meer over Bepanthen® Tattoo Nazorgzalf.

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Een crème bestaat voornamelijk uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit, trekt snel in en heeft  een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.
Ideaal voor de droge en gevoelige huid van je gezicht of hals, of de ruwe en droge huid van je handen, voeten en benen.

Lees meer over Bepanthen® Derma Hydraterende crème.

*Bepanthen®  bevat pro-vitamine B5. Deze stof heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.

Tips om je huid soepel, zacht en sterk te houden

  • Zeep in combinatie met warm water kan de huid uitdrogen. Niet te lang douchen (maximaal 10 minuten) en zet het water niet te warm (maximaal 38°C). Ook beter voor het milieu!
  • Zeep en reinigingsproducten voor je huid en haar verwijderen het vuil, maar ontvetten ook de huid. Gebruik daarom milde reinigingsproducten om de natuurlijke vetten in je huid zo min mogelijk aan te tasten
  • Door verwarming of airconditioning neemt de vochtigheid in de lucht af. De huid kan hierdoor droog worden. Zet bakjes met water bij de verwarming en zorg dat je regelmatig je huis verlucht. Ook planten zorgen voor een goede lucht in huis
  • Na een bad of douche kan je het best jezelf droogdeppen in plaats van wrijven. Daarnaast is het verstandig om het natuurlijke vetlaagje van de huid weer aan te vullen. Smeer je in met een crème. De crème van Bepanthen® is hiervoor geschikt
  • Invloeden van buitenaf kunnen je huid uitdrogen. Denk maar aan een koude winterbries en je eigen uitgedroogde wangen en knokkels. Ook warmte en zon kan je huid flink uitdrogen. Bescherm de blote huid in de winter en in de zomer met Bepanthol® Derma Hydraterende crème.
Bepanthen Curve Image Donker Blauw

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.

Bepanthol Babyzalf 100g

Bepanthol Babyzalf

Bepanthol® Babyzalf verzacht, beschermt en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Klinisch bewezen. Zonder parfum of bewaarmiddelen.

Bepanthen Wondgel

Bepanthen Wondgel

Bepanthen® Wondgel 4 in 1 is een “slimme hydrogel” die zorgt voor verzorging van oppervlakkige wonden zoals snijwonden, schaaf- en brandwonden, huidkloven, en zonnebrand. Met een 4 in 1 werking: versnelde wondheling, onmiddelijke pijnverlichting, helpt infectie te voorkomen, vermindert het risico op littekens. Zonder parfum en zonder kleurstoffen.

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Bepanthen Tattoo Nazorgzalf

Zachte bescherming met pro-vitamine B5 voor een snel huidherstel*. Aanbevolen door tattoo-artiesten**
Dermatologisch getest op de getatoeëerde huid. Zonder parfum of bewaarmiddelen.