Rode babybilletjes zalf | Bepanthen Belgium
Switch Language

Zalf bij rode billetjes | Waar moet je op letten?

Wanneer je rode billetjes bij je kleintje ziet, wil je hier graag direct iets aan doen. Maar de juiste oplossing vinden voor je kleintje kan erg lastig zijn. Hoewel je advies krijgt van familie en vrienden: elk kindje is anders en de verzorging van de huid is dan ook heel erg persoonlijk. Waar kun je wel op letten als je een product op de gevoelige billetjes van je kindje smeert?

Zalf bij rode billetjes | 5 tips voor de juiste babyzalf

Geen parfum

  • In het algemeen is het beter om de meest natuurlijke producten te kiezen zonder parfum. Hierdoor zal het risico op een gevoelige reactie van de huid verminderen.

Geen onnodige toevoegingen

  • Kies een product vrij van bewaarmiddelen. Dit telt ook voor de allerkleinsten. Bepanthol® Babyzalf kan zelfs bij premature baby’tjes gebruikt worden.

Bescherm en ondersteun het natuurlijke huidherstel

  • In het algemeen is het beter om een product te kiezen dat niet alleen de huid beschermt, maar ook het natuurlijke huidherstel ondersteunt. Bepanthol® Babyzalf bevat pro-vitamine B5 dat het natuurlijke huidherstel bevordert.

Geliefd door kraamverzorgenden en mama's

  • Kies voor een product waar mensen die er dagelijks mee werken zeer tevreden over zijn.

Hygiënische verpakking

  • Kies voor een verpakking die hygiënisch is én makkelijk te openen. Zo heeft Bepanthol® Babyzalf een handige flipdop die je eenvoudig met één hand kunt openen, terwijl je met je andere hand je kleintje veilig vast kan houden.

Lees hier meer handige tips om rode babybilletjes te voorkomen.

Zalf bij rode billetjes| Babyzalf vs Babycrème

Door de speciale samenstelling legt Bepanthol® Babyzalf een beschermend laagje op het gevoelige huidje. Voor de verzorging en bescherming van de gevoelige babyhuid is dit belangrijk omdat de huid zo wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Crèmes bevatten meer water en leggen geen laagje. Daarom adviseren wij een babyzalf in plaats van een babycrème. Het doorzichtige laagje sluit de huid niet af, maar laat haar ademen zodat het huidje haar natuurlijke kracht behoudt.

Zodra de eerste tekenen van  rode babybilletjes zichtbaar zijn - rode gevoelige vlekjes op de billetjes, in de liezen of in de schaamstreek - kan je meteen Bepanthol® Babyzalf  aanbrengen. Zodra je Bepanthol® Babyzalf op de gevoelige plekjes aanbrengt, heeft het een kalmerend effect en legt de zalf onmiddellijk het beschermlaagje dat je baby’s huidje beschermt voor invloeden van buitenaf.

Verkrijgbaar in tubes van 50gr en 100gr.

Bepanthol tips | Rode billetjes voorkomen

  • Gebruik alleen schoon, lauw water om je baby’tje te wassen. Zeep kan de huid irriteren.
  • Dep het huidje van je baby’tje droog na het badje, dat is beter voor het gevoelige babyhuidje in plaats van wrijven.
  • Je kindje hoeft niet dagelijks in bad, teveel een bad geven kan er voor zorgen dat het gevoelige babyhuidje uitdroogt.
  • Laat de billetjes van je kleintje tijdens het verschonen even een paar minuten in de open lucht ‘drogen’. Gebruik geen geparfumeerde doekjes of toiletartikelen.
  • Gebruik Bepanthol® Babyzalf bij elke luierwissel om een beschermend laagje op de billetjes te leggen. Dit is zeker zinvol vlak voor het slapengaan omdat de luier de hele nacht aanblijft of voordat je er iets langer op uit gaat, dan blijven de billetjes door de vette zalf goed beschermd.  Bepanthol® Babyzalf bevat geen onnodige toevoegingen zoals bewaarmiddelen of parfum. Benieuwd? Check de ingrediënten hier.
Curve Image Luieruitslag

Onze producten

Bepanthol Babyzalf 100g

Bepanthol Babyzalf

Bepanthol® Babyzalf verzacht, beschermt en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Klinisch bewezen. Zonder parfum of bewaarmiddelen.