Wond | Bepanthen Belgium
Switch Language

Wondverzorging | goede wondverzorging in 2 stappen

Hoe je jouw wond behandelt, bepaalt de uiteindelijke wondheling. Het helpt mogelijke infecties te voorkomen en littekens te verminderen. Als jouw wond bloedt, mag het bloeden bijvoorbeeld niet onmiddellijk gestopt worden. De bacteriën die in de wond aanwezig zijn moeten namelijk met het bloed worden afgevoerd. Daarna begint het wondverzorgingsproces. Volg hierbij de volgende 2 stappen.

Wondverzorging | Maak de wond schoon - Stap 1

Was je handen grondig voordat je de wond behandelt. Reinig vervolgens de wond met een schone, droge doek of onder warm of koud stromend water. Dep tenslotte de wond en de huid eromheen voorzichtig droog. Je kunt eventueel een pincet gebruiken om kleine steentjes of stukjes glas of hout te verwijderen uit de wond.

Wondverzorging | Moet de wond ontsmet worden?

Nadat je het geblesseerde gebied diep gereinigd hebt en als het bloeden gestopt is, moet je de wond ontsmetten. Gebruik een antiseptische spray bijvoorbeeld chloorhexidine, een actief ingrediënt tegen een groot aantal bacteriën.

Wondverzorging | Breng een wondgel aan - Stap 2

De tweede stap is het bedekken van de wond met Bepanthen® Wondgel. Bepanthen® Wondgel* is een “slimme hydrogel” met een 4 in 1 werking die:

  • Biedt een versnelde wondheling / wondgenezing
  • Geeft en onmiddellijke pijnverlichting
  • Infecties helpt voorkomen
  • Het risico op littekens vermindert
  • Bevat geen parabenen, kleurstoffen of parfum. Prikt niet. Geschikt voor het hele gezin, van jong tot oud.

Lees meer over Bepanthen® Wondgel 4 in 1.

Wondbescherming | Breng een pleister aan – Stap 3

Breng indien nodig een pleister aan om de wond te beschermen tegen vuil en bacteriën.

Wondverzorging bij kinderen

Schaaf- en snijwonden komen vaak voor bij kinderen. Meer dan de helft van de kinderen heeft minimaal één keer per maand een schaafwond*. De wond behandelen kan moeilijk zijn als de kleintjes bang zijn dat het pijn zal doen. Vaak kan het helpen om eerst de stappen aan jouw kind uit te leggen. Bovendien kan het gebruik van Bepanthen® Wondgel het proces makkelijker maken, want de wondgel zorgt voor directe pijnverlichting door verkoeling en prikt niet.

Tip: iets oudere kinderen kunnen prima helpen bij de wondverzorging, bijvoorbeeld door zelf een pleister uit te kiezen en aan te brengen. Zo wordt het verzorgen van de wond ook nog interessant voor je kind.

Lees meer over schaafwonden, snijwonden, brandwonden.

Wondverzorging | EHBO-kit

Een wondverzorgingsproduct is een aanrader voor elke EHBO-kit. Vooral in een gezin met kleine kindjes komen schaafwondjes en snijwondjes regelmatig voor.

Bepanthen® Wondgel* zit in een niet te grote, handige tube. Ideaal om altijd bij je te hebben in je handtas!

Leer meer over Bepanthen® Wondgel 4 in 1.

Image

Onze producten

Bepanthen Wondgel

Bepanthen Wondgel

Bepanthen® Wondgel 4 in 1 is een “slimme hydrogel” die zorgt voor verzorging van oppervlakkige wonden zoals snijwonden, schaaf- en brandwonden, huidkloven, en zonnebrand. Met een 4 in 1 werking: versnelde wondheling, onmiddelijke pijnverlichting, helpt infectie te voorkomen, vermindert het risico op littekens. Zonder parfum en zonder kleurstoffen.