Droge huid: gezicht | Bepanthen Belgium
Switch Language

Een droge gezichtshuid

Een droge gezichtshuid is niet gevaarlijk, maar kan wel vervelend zijn. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan.. Droge plekjes in het gezicht ontstaan vaak op dezelfde plek, vooral rond de neus, aan het begin van de wenkbrauwen, bij de oren, rond de ooghoeken of op de oogleden.

Hoe ontstaat een droge gezichtshuid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk aan. Bij een droge gezichtshuid zijn de huidvetten afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat de huid in je gezicht sneller uitdroogt bij te heet douchen?

Droge gezichtshuid verzorgen

Bescherm je huid! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid in je gezicht rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.
Een droge huid in je gezicht kan vervelend zijn. Gelukkig heeft Bepanthen® verschillende producten waarmee je je droge huid kan verzorgen. Welk product past bij jou?

1. Bepanthen Derma Hydraterende crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd.  Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in.
Ideaal voor de droge en gevoelige huid van je gezicht of hals, maar ook de ruwe en droge huid van je handen, voeten en benen.

Lees meer over Bepanthen® Derma Hydraterende crème.

 

2. Bepanthol Herstellende Lippencrème

De bijzonder gevoelige huid van de lippen heeft een veel dunnere hoornlaag dan op de rest van het gezicht. Bepanthol® Herstellende Lippencrème is ideaal voor droge, ruwe en gekloofde lippen. De crème heeft een lichte en vloeibare textuur die de huid hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel ondersteunt dankzij pro-vitamine B5.

Lees meer over Bepanthol® Herstellende Lippencrème.
 

Droge gezichtshuid:

Veel mensen beginnen pas te smeren met Bepanthen® zodra zij een droge huid hebben. Het kan helpen om droge of gevoelige huid eerder te verzorgen. Je hoeft namelijk niet te wachten op droge plekken. 
Probeer een (zeer) droge, gevoelige gezichtshuid goed in te smeren, bijvoorbeeld met Bepanthen® Derma Hydraterende crème. De crème hydrateert intensief en is geschikt voor dagelijkse verzorging en bescherming van de huid.

Meer over een droge gezichtshuid…

Waar kan ik Bepanthen® Derma Hydraterende crème kopen?

Tips bij een droge gezichtshuid

  • Gebruik lauw water als je je gezicht wast. Heet water droogt je huid uit.
  • Sta niet te lang onder de douche. Dit droogt de huid in je gezicht uit.
  • Gebruik douche-olie zonder zeep voor je gezicht en een milde shampoo.
  • Bescherm je gezichtshuid goed met een vette zalf of crème.
  • Bescherm je gezichtshuid tegen de zon. Gebruik minimaal factor 30
Curve Image Droge Huid

Onze producten

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.