Droge huid | Bepanthen Belgium
Switch Language

Droge huid

Een droge huid is niet gevaarlijk, maar wel heel vervelend. Droge plekken op je huid voelen niet prettig aan en een droge huid ziet er net even iets minder mooi uit.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als de hoornlaag in een goede conditie is - het juiste vochtniveau heeft - kan zij ons optimaal beschermen en voelt de huid soepel, zacht en sterk. Bij een droge huid zijn de huidvetten echter afgenomen. Er wordt niet alleen minder vocht vastgehouden, de huid kan gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf. Wist je dat je huid sneller uitdroogt bij te heet douchen?

Zo verzorg je een droge huid

Houd je huid goed vet! Je huidvetten zijn immers afgenomen waardoor de vochthuishouding ondersteuning kan gebruiken. Bovendien kan een droge huid rood en ruw worden en er kunnen kloofjes ontstaan.

Wat past bij jou?

Bepanthol Hydraterende Crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd.  Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in.
Ideaal voor de droge en gevoelige huid van je gezicht of hals, maar ook de ruwe en droge huid van je handen, voeten en benen.

Lees meer over Bepanthol® Hydraterende Crème.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

De bijzonder gevoelige huid van de lippen heeft een veel dunnere hoornlaag dan op de rest van het gezicht. Bepanthol® Herstellende Lippencrème is ideaal voor droge, ruwe en gekloofde lippen. De crème heeft een lichte en vloeibare textuur die de huid hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel ondersteunt dankzij pro-vitamine B5.

Lees meer over Bepanthol® Herstellende Lippencrème.

Bepanthen Wondgel 4 in 1

Voor de verzorging van kloofjes kan je Bepanthen® Wondgel 4 in 1 gebruiken. Het laagje Bepanthen® Wondgel 4 in 1 op de wond voorkomt dat er veel water uit de huid verdampt. De huid zal beter gehydrateerd blijven en hierdoor kan deze zich optimaal herstellen.

Lees meer over Bepanthen® Wondgel 4 in 1.

Bepanthen Sensi Daily Control

De crème is geschikt voor dagelijkse verzorging en onderhoud van de droge en gevoelige huid na een periode van eczeem en versterkt de huidbarrière.
Het is een intensief hydraterende crème die de huid een dagelijkse bescherming biedt. Bepanthen® Sensi Daily Control, verrijkt met prebiotica, beschermt en houdt de huid soepel en gezond. Er werd aangetoond dat bij dagelijks gebruik van Bepanthen® Sensi Daily Control de periode tussen de opstoten met minstens 3 maanden verlengd kan worden*.

Lees meer over Bepanthen® Sensi Daily Control.

Bepanthen Eczema

Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen, bijvoorbeeld met een crème of zalf met of zonder cortisonen. Bepanthen® Eczema is geschikt voor mild tot matig eczeem vanaf de eerste tekenen van een opstoot. Bevat geen cortisonen.   

Lees meer over Bepanthen® Eczema.

*96% van de baby’s die de klinische studie voltooiden, ontwikkelden gedurende drie maanden geen nieuwe pieken van extreme droge huid, N = 50

Tips

  • Niet te heet douchen, dat droogt de huid uit
  • Gebruik douche-olie, geen zeep
  • Wees matig met zeep, shampoo en badschuim
  • Smeer de droge huid na het douchen goed in

Tip voor het gezin

Maak een gewoonte van smeermomenten! Bijvoorbeeld ’s avonds voor het slapen gaan: handen wassen, tanden poetsen, Bepanthol® Hydraterende Crème smeren en lekker slapen.

Bepanthen Curve Image Droge Huid Blauw

Droge huid producten

Bepanthen Derma Hydraterende crème 50g

Bepanthen Derma Hydraterende crème

Bepanthen® Derma Hydraterende crème bij trekkerige, gedehydrateerde huid hydrateert, verfrist en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol Herstellende Lippencrème

Bepanthol® Herstellende Lippencrème bij droge, ruwe en gekloofde lippen hydrateert en ondersteunt het natuurlijke huidherstel dankzij pro-vitamine B5. Zonder parfum.