Switch Language

Eczeem door zwangerschap? Dit geeft verlichting!

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam tal van veranderingen. Heb je eczeem voor je zwangerschap? Soms wordt beweerd dat eczeem, onder invloed van hormonen, vermindert bij zwangere vrouwen. Toch zijn er ook zwangere vrouwen die wel droge, rode eczeemplekken krijgen. Wat is het precies en hoe kun je het verlichten?

Oorzaak eczeem tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam allerlei veranderingen. Met name je hormoonhuishouding staat op zijn kop. Er worden allerlei stofjes aangemaakt die je lichaam in ‘niet zwangere toestand’ niet aanmaakt. Daarnaast wordt je buik natuurlijk groter (rekt je huid mee) en neemt je gewicht toe.

Onder invloed van al die veranderingen in je lichaam kun je eczeem, jeuk en/of droge huidplekjes krijgen. Je herkent eczeem aan jeuk en rode en/of schilferige huidplekken.

Eczeem kan erge jeuk veroorzaken. Vaak leidt jeuk tot krabben en krabben weer tot roodheid, bultjes, wondjes en verhardingen van de huid. Het is belangrijk dat je de vicieuze cirkel van jeuk en krabben doorbreekt.

Bepanthen® Eczema verlicht jeuk en roodheid en ondersteunt het huidherstel. De crème bevat geen cortisonen of andere hormonen. Bovendien kun je Bepanthen® Eczema ook gebruiken voor eczeemplekjes van je kleintje. Bepanthen® Eczema is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Oplossingen bij eczeem tijdens de zwangerschap

Bepanthen® ondersteunt je tijdens de zwangerschap onder andere door jeuk bij de zwangerschap te verlichten met bijvoorbeeld Bepanthen® Eczema.

Voordelen van Bepanthen Eczema

1.    Verlicht roodheid en jeuk binnen 30 minuten*
2.    Herstelt de huidbarrière
3.    Kleeft niet
4.    Zonder parfum, cortisonen en bewaarmiddelen

Lees meer over Bepanthen® Eczema.
 

Crème versus zalf:

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit,  trekt snel in en heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Tips bij eczeem tijdens de zwangerschap

  • Als je last hebt van jeuk, probeer afleiding te zoeken. Bijvoorbeeld door met positieve dingen van de zwangerschap bezig te zijn waar je vrolijk van wordt.
  • Het belangrijkste is om de vicieuze cirkel jeuk – krabben – jeuk te voorkomen.
  • In plaats van krabben en wrijven, liever kloppen of licht knijpen op de jeukende plek.
  • Draag zachte kleding. Vermijd wol of ruwe materialen.
  • Hydrateer je droge huid met Bepanthen® SeniControl - Dagelijks hydraterende crème.
  • Gebruik douche-olie zonder zeep
  • Wees zuinig met zeep, shampoo en badschuim

*Stettler H, et al. KOM Dermatology. 2016. 11(7): 1-8

**Dankzij pro-vitamine B5 deze stof heeft de bekende eigenschap het natuurlijke huidherstel te ondersteunen.