Eczeem behandelen | Bepanthen Belgium
Switch Language

Hoe behandel je eczeem?

Eczeem is een vervelende aandoening en gaat niet altijd vanzelf over. Helaas kun je eczeem door medisch ingrijpen niet genezen. Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. De meest gangbare manier van eczeem behandelen is door middel van het aanbrengen van een crème of zalf op de eczeemplekken op je huid.

Er bestaan verschillende crèmes en zalven waarmee je eczeem kunt behandelen. De meest geschikte behandelwijze is onder andere afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de eczeem. Zo bestaan er crèmes en zalven met cortisone en ook varianten zonder cortisone zoals Bepanthen® Eczema.

Ben je op zoek naar een crème voor eczeem zonder cortisone en parfum? Check de productpagina van Bepanthen® Eczema voor meer informatie.

Eczeem behandelen | Eczeem crème versus Eczeem zalf

Eczeem kun je op verschillende manieren behandelen. Bijvoorbeeld met een crème of zalf met of zonder cortisone. Uit onderzoek* blijkt dat een aantal mensen met eczeem voorkeur hebben voor een zelfzorgproduct zonder cortisone. Ook zeggen veel mensen liever een crème te gebruiken onder andere omdat een crème makkelijk uitsmeert. De voordelen van een crème:

  • smeert makkelijk uit
  • trekt snel in

Eczeem crème

Een crème bestaat voor het grootste gedeelte uit water waaraan vet is toegevoegd. Een crème smeert vrij gemakkelijk uit en trekt snel in. Een crème heeft een beschermende, verzachtende en verfrissende invloed op de huid.

Behandel eczeem | Bepanthen Eczema

Bepanthen® Eczema kun je gebruiken bij milde tot matige eczeem op de intacte huid. Mensen met eczeem hebben van nature een andere vetsamenstelling in de huid: de huid is droger. De eerste stap is om je huid goed te verzorgen zodat het eczeem rustig blijft.

Smeer de eczeemplekken naar behoefte in met Bepanthen® Eczema.

Eczeem behandelen | Wist je dat…

  •  …eczeem niet besmettelijk is? Eczeem kun je niet aan anderen overdragen. Lees meer over de oorzaken van eczeem.
  • …het gebruik van douchegel of geparfumeerde zeep eczeem kan veroorzaken of verergeren?
  • …eczeem bij volwassenen het vaakst voorkomt op handen en voeten?
  • …het belangrijk is om je huid, je gezicht, ellebogen, oksels en knieholtes goed af te drogen na douchen, wassen of sporten?
  • …sterke wasmiddelen voor je kleren, sokken of ondergoed je huid kunnen irriteren? Gebruik een mild, geurloos wasmiddel.

Eczeem behandelen | 5 extra tips bij eczeem

Tip 1 – Het is belangrijk om de huid goed vet te houden. Gebruik dagelijks een neutrale zalf of crème.

Tip 2 - Hygiëne is belangrijk, maar ga niet te vaak onder de douche of in bad. Eenmaal per dag of om de dag douchen is voldoende voor een goede hygiëne. Door vaker te douchen droogt de huid namelijk uit. Douche of baad bovendien niet te warm en niet te lang. 

Tip 3 - Gebruik geen of zo min mogelijk zeep, shampoo, badschuim of andere producten met toevoegingen zoals parfum.

Tip 4 - Probeer niet te krabben over de droge en gevoelige huid. Soms is de drang niet te weerstaan. Houd je nagels daarom kort en bij kinderen kun je bijvoorbeeld sokjes om hun handen doen om krabben te voorkomen.

Tip 5 – Blijf je last hebben van eczeem? Raadpleeg je huisarts. Deze kan je eventueel een cortisonezalf voorschrijven of doorverwijzen naar een dermatoloog.

Belangrijk: wees niet bang voor besmetting van het gezin, vrienden of familie. Eczeem is namelijk niet vies of besmettelijk! 

* Kruidvat Nederland Test & Tell (n=43), 2017

 

Image

Onze producten

Bepanthen Eczema 20g

Bepanthen Eczema

Vanaf de eerste tekenen van lichte tot matige eczeem. Verlicht jeuk en roodheid binnen 30 minuten en ondersteunt het natuurlijke huidherstel. Zonder cortisone.

Bepanthen Sensi Daily Control

Bepanthen SensiControl Dagelijkse hydraterende crème

Bepanthen® SensiControl Dagelijkse hydraterende crème helpt de huid met neiging tot eczeem te beheersen dankzij dagelijkse hydratatie (24h) tussen de opstoten. Minstens drie maanden zonder opstoot*. Met prebiotica.